nr 5 (MC-Nytt maj 1961)

Mcn6105

MC-Nytt nr 5 maj 1961

 

Redaktör och ansvarig utgivare: Bengt Björklund

 

Omslaget

 

Sidvangs-favoriter i TT-VM: Florian Camathias / Cecco, Schweiz på BMW.

mcn61_05_11

Vinner GP Schweiz, Payerne 1961 på Lito.

Svensk VM-triumf, 10-dels sekundstrid, Sten-Bill i Schweiz

Första VM-loppet – Schweiz Grand Prix i Payerne – gav vid handen att Sveriges två världsess i motocross, Sten Lundin (Monark) och Bill Nilsson (HVA) fortfarande tycks monopolisera VM-toppen – precis som de gjort de senaste två säsongerna. Hur det går dem emellan vet heller ingen, ty kampen i första VM-omgången kunde knappast ha varit mera hårfin – en tiondels sekund skilde dem åt, när resultaten från de två heaten lades samman.

 

Sveriges Gunnar Johansson (Lito) kom trea, så vi har knappast någon anledning att klaga – VM kunde för svensk del inte ha börjat bättre. Anmärkas bör att Sten Lundin körde sin fjolårs-Monark, då hans nya Lito ej blivit klar till VM-premiären. ”Storken” och Bill vann var sitt heat och Gunnar kom trea resp. fyra i sina två körningar.

 

I andra loppet blandade sig schweizaren Pierre Rapin (BSA) i leken och slog sensationellt Gunnar. I prislistan närmast de svenske kom tjecken Soucek, känd från 250-klassen tidigare, nu i sadeln på en 500 Jawa/ESO special. Australiensaren Tim Gibbes (han som brukar köra i Big Bear Run) kom femma på en AJS och Florian Thevenez (Triumph) från Schweiz kom sexa.

 

De enda deltagande engelsmännen John Burton (BSA) och Les Archer (Norton) lyckades inte placera sej bland de sex VM-poängtagarna. Däremot gjorde europamästaren David Bickers (Greeves) skäl för sin titel i inbjudningsloppet för 250 cc (som dock inte gällde EM). Bickers besegrade startsnabbe Torsten Hallman (HVA), som i sin tur slog Greeves-debuterande Stig Rickardsson. Svenskarnas 2:a och 3:e placeringar lovar gott för EM-premiären i Belgien.

 

Rolf Tibblin skadad – missar två VM-lopp

 

Rolf Tibblin har åter haft otur. I vintras hände det en trafikolycka för honom på väg mot Algeriet (den gången var det bara materialskador). Men i Poiters i Frankrike, söndagen före första VM-loppet, krockade Tibblin med en hel ”hög” förare som vurpat framför honom i en kurva, bl.a. var engelsmannen Archer inblandad.

 

Såväl den sistnämnde som Tibblin fick skador, ”Tibban” värst, ty ett underbensbrott tvingar honom att avstå minst de två första VM-omgångarna. Kanske är Rolf klar att köra igen i Frankrikes GP den 28 maj, eljest får han vänta ytterligare en vecka till VM-loppet i Tjeckoslovakien. Själv kommenterar Roffe:  Synd att det skulle hända just nu, då jag är i sån kalasform och har sån åklust…

 

Sportskvaller…

 

Lennart Dahlén, Uppsala MCK, har sensationellt gått över från HVA till Jawa. Den tjeckiska fabriken har genom sin svenska generalagent, Motorfleron i Malmö, skrivit kontrakt med Lennart för samtliga 250-motocrosstävlingar i år. Maskinen som han kommer att sadla är en ny –61 års fabriksupplaga, vilken vi hoppas få tillfälle att återkomma till och presentera i spalterna.

 

SAAB:s test- och tävlingsförare Erik Carlsson, känd under tillnamnet ”på taket” är, som många av våra läsare förmodligen vet, en gammal (32 år) entusiastisk motorcyklist, som började sin sportkarriär i sadeln på en Norton ES 2 i motocross.

Erik Carlsson, som medarbetar i vår kollegiala bilsportjournal ”Illustrerad MOTOR SPORT”, erkänner att han aldrig kan komma ifrån tanken på en mc-comeback i något sammanhang.

 

Helst vill han köra Kåsan, och får han låna en välutrustad 250:a av något slag, så ställer han upp i Arboga i årets kåsa – detta har han redan lovat …Erik Carlsson har också sagt att i så fall kommer han att skildra hur det känns att åka Kåsan efter tio års uppehåll. Hoppas nu vi hittar en bra cykel åt honom!

 

Världsmästaren Bill Nilsson kör på BP Bensin och BP Energol och segrade i S:t Anthonis, Holland och Loewen, Belgien samt kom 2:a i första VM-loppet i Schweiz. Allt fler tävlingsförare väljer BP kvalitetsprodukter för bättre resultat.