nr 4 (MC-Nytt april 1961)

Mcn6104

MC-Nytt nr 4 april 1961

 

Redaktör och ansvarig utgivare: Bengt Björklund

 

Omslaget

 

Våren är här … Crossen sätter full fart! Överst på bilden Ingvar Petersson, Kristinehamn, Matchless. Färgfoto Evert Emanuelsson.

 

Mera mudd: Hallstavik! Bill har vunnit allt i 500-klassen denna vinter…

 

Vintern har inte varit nådig för mc-sporten. Inte en enda isracing och inte en enda tävling som kan betecknas som ”riktig” snömotocross! De tre motocrosstävlingar som körts i skrivande stund, har samtliga gått i gyttjans tecken. De har samtliga behärskats av regerande världsmästaren Bill Nilsson när det gäller 500 cc seniorer. Bill har vunnit såväl Norrköpings, Enköpings som sin egen hemmatävling i Hallstavik.

Mcn6104c

 

Det är från den senare tävlingen som bilden här är hämtad, som vanligt kan vi säga, fångad av MC-Nytt´s Göran Berg. I Hallstavik överraskade Kåsabekante Bo Ekeberg, Uppsala MCK, genom att slå svenske mästaren och lerspecialisten Sievert Eriksson i 250-klassen. Bilden är från starten i 250-klassen. Det är Christopher Sprecht, Maico – en tysk förare som f.n., bor och arbetar i Sverige, som tagit ledningen. Längst t.v. skymtar den slutlige segraren Bo Ekeberg, HVA – nr 4. Som framgår av bilden ser markerna allt annat än vintriga ut …

 

500 seniorer: 1) Bill Nilsson, HVA, 2) Rolf Tibblin, HVA, 3) K.I. Larsson, Lito, 4) Gunnar Johansson, Lito.

 

500 juniorer: 1) Ove Berglund, Matchless, 2) Roland Hagström, BSA.

 

250 seniorer: 1) Bo Ekeberg, HVA, 2) Sievert Eriksson, HVA, 3) Olle Pettersson, HVA.

 

mcn61_04_002

 

Ulriksdal premiärkörde…

 

Den  gamla hästsportarenan Ulriksdal, strax utanför Stockholm, utgjorde skådeplatsen för ett sällsamt motorsportevenemang i slutet av februari. Svenske 250-mästaren Sievert Eriksson, HVA segrade i kvartslitersklassen. Bill Nilsson vann 500 cc med Karl Ingemar Larsson, Lito på andra plats.

 

Tävlingsbanan var ca 2000 m och hade med normalt väglag varit mycket snabb, allt för snabb t.o.m. enligt de deltagande motocrossförarnas kommentarer. I det rådande gyttjiga väglaget fick man dock aldrig tillfälle att bekanta sej med den form av motorcykelsport, som avsetts med arrangemanget – meningen var ju ett slags snabbt gräs-TT eller grasstrack.

 

Nu var det hela mest likt vinterns övriga mudd-motocross och vi får väl avvakta till en varmare årstid med torrare före för att då bilda oss en uppfattning om Ulriksdals ”motorgalopp”. Med torr bana och med inslag av sprintermaskiner kan detta arrangemang säkert bli något i stil med östtyska ”Berg Ring Rennen”.

Publikanslutningen lovade ju gott – omkring 8000 rapporteras ha sett premiärloppet. Ulriksdal kommer igen!

mcn61_04_001

 

Kontinent-crossen har redan startat: Bill premiärvann!

 

Vår regerande motocrossvärldsmästare, Bill Nilsson, går av allt att döma hårt in för att försvara sin titel i år. VM-premiär är det innevarande månad, då dels Schweiz, dels Österrikes Grand Prix går av stapeln. Bill och flera av hans svenska kolleger kontinentdebuterade för säsongen söndagen den 12 mars i S:t Anthonis, Holland.

 

Bill Nilsson skötte sej fint. Tillsammans med i stort sett samma sällskap som i VM kom han med sin fjolårs-Qvarna säker etta före Jeff Smith, BSA och Sten Lundin, som körde sin tidigare Monark då hans Lito inte hunnit bli färdig. Farlig i VM blir tydligen Hollands Broer Dirks, BSA i år. Åtminstone imponerade han storligen på hemmabanan, innan han tvingades bryta på grund av kedjebrott. Av övriga svenskar placerade sej Gunnar Johansson, Lito på femte plats. Kristinehamns Bosse Eriksson och Ingvar Petersson båda Matchless slutade som 15:e resp. 24:e.

Sportskvaller

 

Rickardsson kör Greeves i EM. Just i pressläggningen kommer meddelandet att Stig Rickardsson, SMK Hedemora, som är EM-rankad som 2:a bland deltagande svenskar i år, kommer att köra Greeves i såväl  EM som SM. Greeves har därmed två svenska firmaförare, Rickardsson och Cenneth Lööf. Rickardssons bild finns på omslaget i detta nummer.

 

 

 

 

Stadspolisen kör Silverpilen

 

Silverpilen blir 1961 års nya polismotorcykel, enligt vad Stadspoliskommissarie Paul U. Bergström just i utgivningsögonblicket omtalar. Anledningen till poliskommissariens drastiska beslut att inköpa  175 cc lätta motorcyklar åt sina stadspoliser är, enligt vad han uppger, de nya fartproven med 90 km i maximerad marschfart på våra landsvägar vid alla högtidsdagar. 90 km/tim är en idealisk marschfart för en 175 cc motorcykel, anser herr poliskommissarien.

 

Och, fortsätter han i samma andetag,  eftersom 99,9 proc. av alla motorfordonsförare just enligt vad som paragraferna tillåter, behöver ju heller inte våra polisförare ha så mycket  högre topphastighet å sina patrullcyklar. För att överglänsa trafiken i övrigt har dock poliskommissarie Bergström låtit utrusta sina Silverpilar med Flinks välkända specialbalanspartier samt Borlänges insugningsrör. Stick nu upp, den bov som törs! Så till en exklusiv bild, som visar den första mc-patrullen ur Stadspoliskåren, utrustade med Silverpilen 175 cc.

 

Polisen_61